Jäsenhuone|Työhuone|Valmennushuone (JH)

Audax huippupisteille Oberstdorfissa

2.6.2014

Porvoon Taitoluistelijoiden aikuisten muodostelmajoukkue Audax sijoittui upeasti neljänneksi aikuisten kansainvälisessä taitoluistelukilpailussa Oberstdorfissa Saksassa lauantaina 31.5.

"Saimme kauden ennätyspisteet 29,75 ja edelle pääsi vain joukkueita, jotka ovat masters -tasolla kotimaissaan. Olimme paras joukkueista, joissa on yli 50-vuotiaita luistelijoita ja/tai useita aikuisena aloittaneita luistelijoita", valmentajat Katri Heikkinen ja Anne-Maarit Falck tunnelmoivat.

Aikuisluistelun juhlaa

Oberstdorfissa järjestettiin nyt kymmenettä kertaa yli 27-vuotiaiden kansainväliset luistelukilpailut, joihin osallistui yli 500 luistelijaa 28. maasta. Muodostelmajoukkueita osallistui 12.

"Muut joukkueet ihmettelivät lajin suosiota Suomessa, esim. Ruotsissa on vain yksi aikuisten joukkue ja Saksassa kolme, kun taas Suomessa kilpailee noin 30 aikuisjoukkuetta."

"Kutsuimmekin jo Ruotsin ja Saksan joukkueet kutsukilpailuun Porvooseen maaliskuussa."
Kilpailemisen lisäksi Oberstdorfin kilpailu on tärkeä aikuisluistelijoiden juhla, joka huipentui yhteiseen bankettiin, jossa tänä vuonna juhlapuheen piti kansainvälisen luisteluliiton puheenjohtaja Ottavio Cinquanta.

"Olette maailman vaikeimman lajin edustajia. Olette mahtavia", hän sparrasi aikuisluistelijoita nostamaan aikuisluistelijoiden asemaa tunnetuksi.
Myös yksinluistelija 73-vuotias Tuula Olin Porvoosta osallistui ja sijoittui viidenneksi omassa sarjassaan.