Jäsenhuone|Työhuone|Valmennushuone (JH)

Luisteluisät rokkasivat yllätysnumeron jäähallilla

21.12.2014

Luisteluisät rokkasivat yllätysnumeron jäähallilla

Leuat loksahtivat kymmenillä nuorilla taitoluistelijoilla kun salassa pidetty yllätysnumero alkoi Porvoon Taitoluistelijoiden joulujuhlassa sunnuntaina. Jäälle saapui parikymmentä isää, jotka esittivät tyylipuhtaan muodostelmaluistelunumeron kappaleen We will rock you tahtiin. (videolinkki viestin lopussa)

”Taitoluistelu voi hyvin Porvoossa ja haluamme tällaisilla tempauksilla näyttää, että kuka tahansa voi harrastaa luistelua ja oppia uuden taidon aikuisenakin”, miesjoukkuetta Ad Onis valmentanut Ilona Tiala kertoo.

Salaisia harjoituksia iltamyöhään

Isät kutsuttiin sähköpostitse mukaan esitykseen noin kuukausi sitten ja harjoitukset on pidetty myöhään sunnuntai-iltaisin, jolloin nuoria taitoluistelijoita ei enää liiku jäähallilla. Muutamassa päivässä noin 20 isää oli ilmoittautunut mukaan yllätysnumeroon.

”Monet isät ovat seuranneet luistelua tarkasti jo monta vuotta ja heistä huomasi heti, että lajin tuntemus ja kiinnostus sen oppimiseen ja halu itsensä haastamiseen oli kohdillaan.”

Kivaa, mutta yllättävän vaikeaa

Yksi luistelevista miehistä on kahden taitoluistelijan isä Tapio Korpela, joka kertoo, että kokeilu auttoi ymmärtämään lastensa lajia ja sen saloja.

”Oli yllättävään haastavaa saada massa pysymään vaikka rivinä eikä matona kun samalla piti liikkua tai kääntyä. Massahan velloi ihan miten sattuu.”

Korpelan mukaan tunnelma pukukopissa ennen ensimmäisiä harjoituksia oli varsin jännittynyt.

”Ei ukkoporukassa olen niin helppo heittäytyä esiintymään monisatapäisen yleisön eteen. Mutta hauskuus voitti kun pääsimme jäälle.”

Isien esitys nousi yhdeksi joulujuhlan kohokohdista ja täysin yllättyneet nuoret luistelijat kannustivat isejään taputuksin koko esityksen läpi.

”Kyllä tässä on pientä ylpeyttä siitä, että meni noinkin hyvin”, selvästi innostunut Korpela summasi.

Äidit ja isät luistelukouluun lasten ohella

Viime vuosina monet taitoluistelijoiden ja luistelukoululaisten äidit ovat lähteneet mukaan aikuisten luistelukouluun, joka järjestetään lauantai-aamupäivisin kätevästi samaan aikaan kuin pienten lasten luistelukoulu.

”Nämä isät ovat nyt näyttäneet, että taitoluistelu sopii ehdottomasti myös miehille”, luistelukouluista vastaava valmentaja Tiala toteaa.

”Tervetuloa vaan kaikki opettelemaan hyvän luistelutekniikan perusteita. Ryhmät alkavat lauantaina 3. tammikuuta. Tarjoamme pullakahvit jokaiselle miehelle, joka aloittaa luistelukoulun”, Tiala hymyilee.

Joulujuhlassa noin 300 luistelijaa

Miesluistelutempaus ideoitiin osittain Porvoon Taitoluistelijoiden poikaluisteluhankkeen Dudes on Skates puitteissa, ja jäällä nähtiin nyt myös ennenäkemättömät kolmisenkymmentä 5-8 vuotiasta poikaluistelijaa. Luonnollisesti jäällä näyttivät taitojaan myös noin 100 muodostelmaluistelijaa, noin 100 luistelukoululaista ja noin 50 eri tason yksinluistelijaa. Ja joulupukki.

Joulujuhlan jälkeen Porvoon Taitoluistelijat järjesti improvisaatioluistelukilpailun, johon osallistui 81 luistelijaa Etelä-Suomesta. Vielä supersunnuntain päätteeksi jäähallilla diskoiltiin bändin ja dj:n tahdissa.


 

Miesjoukkueen esityksen voit katsoa tästä:
https://www.youtube.com/watch?v=2DdGWVCjDr0&feature=youtu.be
 


Kuvat: Kolme kuvaa joulujuhlasta, yksi harjoituskuva ja lähikuvassa haastatelut Tapio Korpela.


 

Lisätietoja antaa Ilona Tiala, p. 040 519 6429