Jäsenhuone|Työhuone|Valmennushuone (JH)

Luistelukilpailujen superviikonloppu Porvoossa 10.-11.3.

6.3.2018

Fanny Laurén kilpailee a-silmujen timanttifinaalissa
Eino Palo kilpailee a-silmujen timanttifinaalissa
Ninni Volanen kilpailee a-silmujen timanttifinaalissa
Tulokasjoukkue Ad Aurum
Minorijoukkue Ad Astra

Lauantaina ja sunnuntaina Kokonniemen jäähallissa kilpaillaan sekä yksin- että muodostelmaluistelussa. Porvoon Taitoluistelijat järjestää ensin lauantaina 10.3. yksinluistelun a-silmutason Timanttifinaalin Helsingin, Hämeen, itäisen ja kaakkoisen alueen parhaimmistolle. Sunnuntaina 11.3 jään valtaavat muodostelmaluistelijat perinteisessä kutsukilpailussa.

Porvoon Taitoluistelijoiden (PTL) 40-vuotisjuhlakauteen on jo tähän mennessä mahtunut monta hienoa hetkeä. PTL toi marraskuussa Suomen kärkiluistelijat Porvooseen yksinluistelun SM-senioreiden ja -junioreiden valintakilpailuun. Yksinluistelussa Porvoon luistelijat ovat nostaneet tasoaan: seuran yksinluistelijoista kymmenen luistelijaa on kauden aikana päässyt sarjansa valtakunnalliseen loppukilpailuun. Myös muodostelmajoukkueet ovat ottaneet harppauksia eteenpäin tuoden useammalla tasolla sekä valintakilpailumitaleita että aluemestaruuksia. Tuleva viikonloppu hemmottelee sekä yksin- että muodostelmaluistelun ystäviä Porvoossa.

 

Lauantaina yksinluistelun Timanttifinaali a-silmuille

A-silmut ovat vuonna 2006 tai myöhemmin syntyneitä taitoluistelijoita jotka ovat läpäisseet sarjan vaatimat testit. Neljän alueen yhteiseen Timanttifinaaliin on valintakilpailuiden kautta valikoitunut parhaat pisteet saavuttaneet 27 tyttöä ja 6 poikaa kuudestatoista seurasta. He kilpailevat vapaaohjelmallaan. PTLn luistelijoista lauantain Timanttifinaaliin osallistuvat Fanny Laurén, Eino Palo ja Ninni Volanen

Timanttifinaalin sivut
 

 

Muodostelmajoukkueet hiovat loppukisakuntoa kotikisoissa sunnuntaina

Sunnuntain muodostelmaluistelun kutsukilpailuun osallistuu yhteensä 16 muodostelmajoukkuetta ympäri Suomea. Kaikki PTL:n neljä muodostelmaluistelujoukkuetta Ad Aurum, Ad Astra, Altius ja Audax odottavat innolla, että pääsevät esittämään ohjelmansa kotiyleisölle. Kilpailussa kaikki joukkueet esittävät ohjelmansa kaksi kertaa ja pisteet lasketaan yhteen. Viime viikot harjoituksissa on keskitytty viimeistelemään ohjelmia huippukuntoon ja hiomaan tärkeitä yksityiskohtia. Sunnuntain kotikilpailu on joukkueille tärkeä kenraali ennen seuraavana viikonloppuna odottavia loppukilpailuja. 17.-18.3 kaikki PTL:n muodostelmajoukkueet suuntaavat Turkuun sarjojensa loppukilpailuun. 

Muodostelmaluistelun kutsukilpailun sivut  

 

Muodostelmajoukkueiden päävalmentaja Ilona Tiala odottaa innolla kotikisoja:
”Kisakauden huipennus, eli loppukisat Turussa, lähestyy ja on ihanaa päästä tekemään kenraaliharjoitus sitä varten kotihallissa ja kotikisassa.”

Tulokasjoukkue Ad Aurumissa on tällä kaudella 25 luistelijaa, joista 16 on aivan uusia kilpailevia muodostelmaluistelijoita. Joukkue pursuaa nuorta, reipasta ja positiivista energiaa. Kilpailukauden menestys on vielä antanut odottaa itseään, mutta suoritukset kisasta toiseen ovat olleet rohkeita ja vauhdikkaita. Ad Aurumin ohjelmateema "Madagaskarin eläinten bilejengi” sopii tälle iloiselle joukolle mainiosti.

Vaativassa minorisarjassa kilpaileva Ad Astra uudistui sekin tälle kaudelle melko paljon. Tästä huolimatta joukkue on esittänyt kilpailuissa hienoja suorituksia menestyselokuva Vaianan musiikkiin tahdein.
”Joukkue on yllättänyt menestyksellään sekä itsensä että valmentajat. Vaikka ulkonäköseikat ovatkin toissijaisia, olen erityisen tyytyväinen Astran kisapukuun tänä vuonna”, toteaa Ilona Tiala. 

Juniorijoukkue Altius on jatkanut viime kauden hienoa menestystään. Joukkueen ohjelma La La Land-Unelmien kaupunki on ihastuttanut yleisöä kaikkialla. Joukkueen luistelijat ovat jo melko kokeneita konkareita ja myös todellisia sisupusseja. Harmilliset loukkaantumiset ja sairastumiset ovat kiusanneet joukkuetta läpi kauden, mutta ohjelman kuviot on saatu kuntoon joka kisaan.

Aikuisten-sarjan joukkue Audax pääsi tietämättään vaikuttamaan joukkueen tämän kauden teemaan.
”Kuuntelin sivukorvalla viime vuotisella kisamatkalla Audaxin luistelijoiden villiä ideointia hauskoista ohjelmateemoista. Nämä jäivät kytemään mieleeni ja Audaxin ohjelman teemaksi muotoutui tänä vuonna Lomalle lompsis!” Tiala kertoo.

Aikuisten joukkueessa luistellaan pilke silmäkulmassa, mutta kilpaillaan tietenkin todella totisesti. Siksi hauska, yleisöä ja tuomareita viihdyttävä ohjelma sopii mainiosti tälle huumorintajuiselle joukkueelle.
”Audaxin luistelijat ovat tosi taitavia ja kokeneita aikuisia, joiden kanssa on hauskaa tehdä töitä”, sanoo Ilona Tiala.

 

Lämpimästi tervetuloa molempien kilpailuiden kilpailijat, joukkueet ja katsojat!