Jäsenhuone|Työhuone|Valmennushuone (JH)

Maahanmuuttajille luistelukokemus Altiuksen luistelijoiden ohjauksessa

26.11.2018

Borgå Folkakademissa maahanmuuttajien ruotsin opetuksesta vastaava opettaja Inga-Lill Sundqvist-Leskinen halusi ilahduttaa oppilaitaan tarjoamalla heille suomalaisen kokemuksen. Suomalaisille luistelu on tuttu liikuntalaji, mutta ihmisille jotka ovat lähtöisin Irakista, Syyriasta tai Keniasta laji on täysin uusi.

PTL:n muodostelmaluistelujoukkue Altiuksen luistelijat Kiia Metso ja Pinja Orpana lupautuivat opettajiksi, mikäli PTL pystyisi järjestämään jäävuoron. Lauantaina 17.11. seitsemän innokasta oppilasta (viisi aikuista ja kaksi lasta) istuivat Porvoon jäähallin pukuhuoneessa ja alkoivat sovittamaan luistimia jalkaansa. Pinja ja Kiia opastivat luistinten sitomista ja asettelivat kypäriä luistelijoiden päähän.

Onneksi Nuorisojäähallilla oli useita luistelutukia. Kiia ja Pinja kertoivat luistelun perusteet. Ensin harjoiteltiin tietysti oikein kaatumista, sen jälkeen oikeanlaista potkutekniikkaa. Ilmeet olivat keskittyneet ja iloiset. Lapset oppivat nopeasti löytämään tasapainon ja liukuivat jo hienosti jäällä. Aikuiset tarrasivat tiukasti luistelutukeen, mutta kaatumisilta ei voitu välttyä. Lopputunnista Kiia ja Pinja näyttivät omia luistelukuvioitaan ja saivat raikuvat aplodit.

Todella hieno kokemus!