Jäsenhuone|Työhuone|Valmennushuone (JH)

Muodostelmaluistelu

Valmentajat

 

Ilona Tiala

 

ilonatiala(a)hotmail.com

040 519 6429
 

Aloitin oman luistelu-urani 5-vuotiaana Porvoon Taitoluistelijoissa vuonna 1989. 20 vuotta kestänyt ”harrastus” päättyi keväällä 2009 Team Uniquen riveissä MM-hopeaan. Vannoutuneena lajin rakastajana valmennus on luonnollinen tapa jatkaa työtä luistelun parissa.

Valmennus- ja ohjauskokemusta löytyy vuosien varrelta melko paljon luistelukoulujen ohjauksesta muodostelmaryhmien apuvalmentajana toimimiseen. Olen suorittanut luistelukouluohjaajan peruskurssin sekä I- ja II-tason valmentajakoulutukset. Käytännön huippuvalmennustyötä olen saanut seurata kuusi luisteluvuottani HSK:ssa.

Opiskelen Helsingin yliopistossa luokanopettajaksi. Opinnot alkavat olla loppusuoralla, ja niitä olisi tarkoitus jatkaa pikkuhiljaa työn ohessa eteenpäin. Luisteluun ja harjoitteluun suhtaudun tietyllä vakavuudella: se mitä tehdään, tehdään kunnolla. Luistelun pitää kuitenkin ennen kaikkea olla hauskaa ja nautittavaa. Siis sellainen harrastus, josta saa iloa, onnistumisia, ystäviä, kokemuksia ja haasteita.

 

Anu Lönnroth

 

Aloitin luistelun vuonna 1998 PTL:n tenavaryhmissä, josta siirryin vuonna 2003 muodostelmaluistelun puolelle. Porvoon muodostelmajoukkueissa ehdin luistella 10 vuotta, jonka jälkeen siirryin HSK:n Team Hysteriquen riveihin kaudeksi 2013–2014 ja tämä jäikin viimeiseksi luistelukaudekseni.

Ohjaajana toimiminen tuntui luonnolliselta tavalta jatkaa lajin parissa ja huomasinkin sen olevan juttu mitä haluan tehdä ja mistä tykkään. Luistelukouluohjaajan tehtävissä olen ehtinyt olla kuusi vuotta ja syksystä 2015 lähtien olen toiminut myös muodostelmajoukkueiden apuvalmentajana. Parasta työssäni on huomata luistelijoiden kehitys ja onnistumisen ilo, josta saa aina lisää motivaatiota ja uutta intoa ohjaamiseen.

Olen suorittanut I-tason valmentajakoulutuksen sekä sitä edeltävät Luistelukouluohjaajan koulutukset. Työn ohella opiskelen tradenomiksi Haaga-Heliassa.

 

Sanni Korhonen

 

Uhosin kuulemma pienenä, että minusta tulee joko taitoluistelija, tai jääkiekkoilija, joten aloitin innokkaana 5-vuotiaana PTL:n luistelukoulun ja sille tiellehän jäätiin. Parin vuoden tenavajäiden jälkeen siirryin muodostelmaluistelun puolelle ja luistelin Porvoossa kauteen 2012-2013, jonka jälkeen viimeisen kilpailukauteni luistelin HSK:n kansalliset juniorit sarjan Team Hysteriquen riveissä.

 

Tänä syksynä pyörähti käyntiin 9. kauteni luistelukouluohjaajana. Olen vuosien saatossa saanut mahdollisuuden ohjata monia eri ikäisiä lapsia ja luisteluryhmiä. Tällä hetkellä toimin apuvalmentajana muodostelmaluistelujoukkue Ad Aurumin, Ad Astran ja Altiuksen jää- ja oheisharjoituksissa. Toimin myös vastuuohjaajana muodostelmaluistelukoulu ja aikuisharrastajat -ryhmissä. Töiden ohella opiskelen luokanopettajaksi Helsingin yliopistossa.

 

Olen suorittanut seuraavat koulutukset:

Lasten Urheilun Perusteet – kurssi (2010)

Luistelun Ohjauksen Perusteet – kurssi (2010)

Tervetuloa Ohjaajaksi! – koulutus (2011)

Ml. valmentaja 1. tason - koulutus (2016)

 

 

Ohjaan rakkaudesta lajiin. Ohjaaminen on aina tuntunut minusta luontevalta. Luisteluharrastuksen ihanuuden ja innostuksen jakaminen uusille lajin harrastajille on mahtavaa.

Muodostelmaluistelussa on kaudella 2017-2018 kaikkiaan 4 kilpailevaa joukkuetta:

 

Ad Aurum Tulokkaat-sarjassa

Ad Astra Minorit-sarjassa

Altius Kansalliset juniorit-sarjassa

Audax Aikuiset-sarjassa