Jäsenhuone|Työhuone|Valmennushuone (JH)

Kausi 2010-11

Espoon valintakilpailut 12.12.2010

AUDAX 2010-11

 

Audax kilpaili kolmatta kauttaan aikuisten sarjassa, tällä kaudella 14 luistelijan voimin.

Kilpailimme II lohkossa, jossa oli yhteensä 12 aikuisjoukkuetta. II lohkon valintakilpailut olivat 12.12.2010 Espoossa ja 30.1.2011 Lappeenrannassa. Loppukilpailusta jäimme hiuksenhienosti rannalle.

Valmentaja: Katri Heikkinen

Rahastonhoitaja: Annika Wickström

Joukkueen keski-ikä: 38,7 v

Kauden teemamme oli Magic (Queenin ja Aladdinin sävelin).

 

Luistelijat:

Bergqvist Maritta

Grönhage Lena

Gustafsson Carina

Heikkinen Katri

Karlsson Hanna

Kutilainen Annika

Linden Jenny (C)

Ohinmaa Jonna (C)

Olin Tuula

Saarenpää Outi

Suoniemi Kaisa

Tapio Mia

Wickström Annika

 

Pajulahti 14.11.2010.
Takana viisi tuntia jäällä, mutta hymyt eivät hyydy.
It's a kind of magic...
I can open your eyes...

Tapahtumia kaudella 2010-11

 

4.11.2010 Lähes perinteiseksi muodostunut suunnittelu- ja saunailta Sipoossa. Kiitos, Wiccis!

13.-14.11.2010 Vietimme isänpäivää hiomalla taitojamme luisteluleirillä Pajulahdessa.

10.12.2010 Uuden ohjelmamme ensiesitys Huntersin ottelun erätauolla Porvoon jäähallissa. Pikkujoulukauden takia riveissä hieman vajausta: ohjelma esitettiin yhdeksän luistelijan voimin.

12.12.2010 Ensimmäinen valintakilpailu Espoon Barona-areenalla. Kokoontuminen meikkaamaan kello 5.30 ja aamunraikkaina jäälle kello 9.20. Esitys sujui pikkukommelluksista huolimatta suhteellisen mallikkaasti ja pisteet olivat joukkueemme parhaat tähän mennessä. Onnittelut Mialle ja A-M:lle, joilla on nyt ensimmäinen kisakokemus takana!

19.12.2010 Esiinnyimme PTL:n joulujuhlassa.

29.-30.1.2011 Kauden toinen valintakilpailu tuiskusäässä Lappeenrannassa. Ad Astran ponnekkaasti kannustamina ylsimme mukavaan kilpailusuoritukseen, joskin myllystä siirtyminen tuotti hetkeksi pientä hämminkiä...

5.2.2011 Runebergin päivän kutsukisat kotijäällä. Mylly pyöri tällä kertaa kohdalleen ja olimme itse tyytyväiset suoritukseemme. Tuloksena kauden ensimmäinen mitali, väri tuttuun tapaan pronssia.

13.2.2011 Aamuvirkkuina Espooseen kutsukisoihin. Ylimääräistä jännitystä toi musiikin pätkiminen kesken myllyn ja siitä seurannut uusi aloitus ohjelman keskeltä - joskus tämäkin piti kokea. Perussuoritus mausteenaan pieniä kömmähdyksiä, ja päälle palelua hyisessä hallissa. Kaisan ensimmäiset kisat, onnea!

9.3.2011 Tulevan kauden ohjelmamme hahmottelua ja nostalgiavideoiden katselua saunanlämpimissä tunnelmissa Sipoossa. Meitä kävi tervehtimässä myös Special Guest Star Ansku. Kiitämme Wiccistä ja suosittelemme Arla-Ingmannin tuotteita!

17.-18.4.2011 Saimme taas luonneroolin PTL:n kevätnäytöksessä... aivan oikein, tätejä. Tällä kertaa esiinnyimme päiväkodin täteinä Leluleikki-esityksessä, musiikkina Do-re-mi.

19.4.2011 Joukkueilta Outilla, ohjelmanumerona uuden teemamme paljastus. Pidämme sen kuitenkin vielä salaisuutena, kunnes askelet alkavat sujua.

 

Kilpailut kaudella 2010-11
12.12.2010Espoo29,33 8/11
30.1.2011Lappeenranta23,32 7/12
5.2.2011Porvoo24,65 3/4
13.2.2011Espoo25,33 4/4

 

 

PTL:n vuosijulkaisu 2010-11 (huhtikuu 2011)

 

AUDAX

 

Porvoon taitoluistelijoiden aikuisjoukkue AUDAX (=lat. ”rohkea, uskalias”) on jälleen saanut kilpailukautensa kunnialla päätökseen. Kilpailuohjelman teemana oli tänä vuonna ”Magic”, ja ohjelma sisälsi taikuutta ja maagista tunnelmaa. Jäsenmäärämme oli rajamailla koko kauden, mutta onnistuimme, loukkaantumisista huolimatta, osallistumaan täysimääräisenä joukkueena kaikiin kilpailuihin. Tavoitteena olisi kuitenkin saada joukkueeseemme lisää hyvän perusluistelutaidon omaavia jäseniä.

Kausi alkoi taas mukavasti teholeirillä Pajulahdessa. Solat, myllyt piirit ja muut muodostelmat luonnistuivat jo vähän nopeammin ja helpommin edellisiin kausiin verrattuna. Peruasiat olivat jo tuttuja, mutta Katri-valmentaja ei meitä helpolla tällä(kään) kaudella aikonut päästää. Ohjelma oli taitoihimme verrattuna teknisesti aika vaativa. Pientä purnutusta ohjelman vaativuus herättää joka vuosi, mutta Katri luo uskoa meihin ja luotsaa meitä eteenpäin rauhallisella ja varmalla otteella. Intensiivisen leirin jälkeen jalat olivat hellinä ja käsissäkin tuntui, mutta kädet eivät repimisestä venyneet ihan yhtä paljon kuin aiempina vuosina.

Kansallisissa valintakilpailuissa, Espoossa ja Lappeenrannassa, esitimme suhteellisen onnistuneesti ohjelmamme. Kaatumisia ei ollut, mutta pientä eritahtisuutta oli kuitenkin. Saimme hyvät pisteet ja olimme tyytväisiä suoritukseemme, vaikka sijoitus ei ollut päätä huimaava. Espoon jäätaitureiden kutsukilpailuissa tapahtui esityshistoriamme ensimmäinen keskeytys. Musiikki jämähti kesken ohjelman ja jouduimme pienen tauon ja jonkinasteisen hämmennyksen jälkeen jatkamaan kilpailuesitystämme siitä kohtaa, mihin musiikki oli jämähtänyt. Onnistuimme luistelemaan ohjelmamme loppuun kunnialla, mutta menestys oli kuitenkin aika vaisu.

Porvoon kotikisoissa onnistuimme sitten luistelemaan kauden parhaimman suorituksemme ja ylsimme tämän myötä pronssille. Muut kutsutut aikuisjoukkueet olivat kovatasoisia ja mitalin saaminen oli meille jokseenkin yllätys, mikä vain kohensi saamamme pronssimitalin arvoa.

Pettymykseksemme emme päässeet kansallisten aikuisten loppukilpailuun tänä vuonna. Arpaonni ei suosinut meitä ja jouduimme lohkoon, jossa oli monta joukkuetta ja taso oli kova. Sääntömuutoksen takia eivät kaikki päässeet edellisvuosien tapaan loppukilpailuun. Olimme lohkossamme ensimmäinen rannalle jäävä joukkue. Tämä harmitti jonkin verran, mutta mitäpä sitä ruikuttamaan. Ensi vuonna uudelleen.

Myös sääntö ikävaatimuksista muuttui täysin kauden alussa. Aiemmin vaadittu ehdoton 35 vuoden keski-ikä joukkueessa muuttuikin niin, että nykyään ainoa vaatimus on vähintään 25 vuoden ikä. Joukkueessa voi nykyisin olla lisäksi vielä 3 luistelijaa, jotka eivät täytä ikävaatimusta (25v) kunhan ovat täyttäneet 18 vuotta. Tämä sääntömuutos oli meille tietenkin takaisku, kun joukkueemme keski-ikä on yli 40 vuotta. Mutta pääseepähän nuoremmatkin mukaan luistelemaan ja kisaamaan ja sehän on kuitenkin pitkän päälle tärkeintä. Ehkä onnistumme värväämään meidänkin joukkueeseemme näitä nuorempia luisteluharrastajia. 

Esiinnyimme kauden aikana myös Huntersin edustusjoukkueen ottelun väliajalla ja PTL:n joulujuhlissa. Kotiyleisölle on aina erityisen mukava luistella ja ohjelmamme koreografia on saanut hyvää palautetta ja näin myös hopea/musta kilpapukumme. Olemme saaneet posiitiivista palautetta myös joukkueen teknisestä edistymisestä ja sehän lämmittää mieltä erityisen paljon.

Jokunen KIITOS lienee myös paikallaan näin kauden loppupuolella. Kiitos kuuluu luonnollisesti kaikille heille, jotka pitävät Porvoon taitoluistelijat ry:tä toiminnassa. Lisäksi haluamme kiittää  PTL:n valmentaja Aleksei Saksia, joka taidokkaasti on opettanut meille luistelutekniikkaa koko kauden kuntoluistelutunneilla. On oikeastaan kunnia saada olla Aleksein opeissa, hänen menestyksensä tietäen. Kuntoluistelua suosittelemme KAIKILLE, jotka pitävät luistelusta. Kuntoluistelu sopii kaikenikäisille ja kaikentasoisille luistelijoille.  KIITOS kuuluu tänäkin vuonna Katrin aviomiehelle, Villelle, joka aamuseitsemältä jaksaa istua katsomossa ja videokuvata harjoituksiamme, jotta voimme kriittisesti tarkastella muodostelmia kotoa käsin. Kiitos myös kotijoukoille! Teidän tukenne (sis. taloud.) on meille tärkeä.

Lämpimimmät kiitokset esitämme kuitenkin taas kaikille AUDAX-joukkueen luistelijoille. Olette taas tehneet tunnollisesti töitä joukkuemme eteen ja kyllä sen joukkueen kehityksessä huomaa. Nauru ja hyvä mieli maustaa luistelutunnit ja mahtaa tämä luistelu olla mukavaa, kun joukkue vapaaehtoisesti saapuu jäähallille harjoituksia varten joka lauantai-aamu klo 07.00. Wiccikselle erityiskiitos hyvin hoidetuista raha-asioista ja erityismaininta siitä, että on saanut ylivoimaisesti eniten kukkia kilpailuissa :-).

Kaikista suurista ja lämpimista kiitoksista  SUURIN ja LÄMPIMIN KIITOS kuuluu kuitenkin superhermot omaavalle, kiltille (ja vaativalle), mukavalle (ja tiukalle) ja kaikin puolin ihanalle VALMENTAJALLEMME Katrille! Jaksakoon Katri meidän kanssamme vielä monta vuotta!

Kausi on (seuran kevätnäytöstä vaille) loppu ja voimme pian piilottaa kauden maagiset taiat ja tunnelmat muistojemme salaiseen aarrekammioon. Sieltä löytyvät myös joukkueen iloiset naurut, ahkeruuden hikipisarat ja yhdessä tekemisen ponnistukset.

Kiitos tästä hienosta kaudesta!

Kapteenit Jonna ja Jenny